

Allereerst is witloof in origine een wintergroente. Hydrocultuur witloof heb je het hele jaar door omdat dit in een geforceerde omgeving groeit, grondwitloof kan je enkel kopen in de herfst en de winter. Wij volgen de natuur en hebben haar koude temperaturen nodig.
De smaak van grondwitloof is zoeter, ook is het harde (bittere en minder aangename gedeelte van de groente) veel kleiner of zelfs onbestaande.
In 2019 besloot Tom Van Bael uit Haacht de familietraditie van de teelt van ambachtelijk grondwitloof verder te zetten. Aangezien het een bijzonder arbeidsintensieve teelt is, daalt het aantal grondwitloofboeren constant. Het is daarom belangrijk voor het voortbestaan van dit immatriëel erfgoed dat er jonge boeren met deze teelt beginnen.

Tom
" Al vier generaties lang teelt onze familie grondwitloof. Van kleins af werd ik ondergedompeld in de wereld van deze mooie en speciale teelt. Na mijn studies ben ik als tuinaannemer begonnen. In 2019 heb ik de stap gewaagd om de familietraditie van de grondwitloofteelt verder te zetten."


Copyright © Alle rechten voorbehouden